Cole slaw - amerikai káposztasaláta
Hozzávalók:
Fél fej fehérkáposzta
3 közepes méretű sárgarépa
egy közepes fej lilahagyma
3 dl tejföl
két púpos evőkanál majonéz (el is hagyható)
cukor (házi ketchuppal helyettesítettem)
gyenge fehérborecet vagy citromlé (ha a tejföl nem elég savanyú)
só, bors
A
fehérkáposztát kitorzsázom, a fél fejet kettévágom és késsel vékony
csíkokra szeletelem. (Lehet reszelni is, de én késsel vágva jobban
szeretem, így roppanós marad). A répát tisztítás után durvára reszelem, a
hagymát félbevágás után vékony szeletekre vágom (azaz félfőre szelem). A
tejföllel a majonézből a ketchuppal (cukorral), sóval, frissen őrölt
feketeborssal öntetet keverek, tetszés szerint ízesítem
ecettel/citromlével és beleforgatom a felcsíkozott zöldségeket. Pár órán
keresztül hűtőben érlelem, hogy összeállhassanak az ízek, fogyasztás
előtt, viszont negyed órát szobahőmérsékleten hagyom állni.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése