- 30 dkg kelkáposzta
- 2 db közepes krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk ételízesítő
- 1 tk pirosarany
- 1 tk só
- 1 mk köménymag
- 1 mk őrölt bors
- 2 tk őrölt paprika
- 2 ek olaj
- 1 púpos ek liszt
- 2 pár virsli
- 2 dl tejföl
Elkészítés
- A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk.
- A krumplit meghámozzuk, apró kockákra daraboljuk.
- A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
- A kelkáposztát a krumplival együtt 2,5 liter vízben feltesszük főni.
- Beletesszük a vöröshagymát egészben (ezt később eltávolítjuk), valamint a sót, vegetát, pirosaranyat, köménymagot és a zúzott fokhagymát.
- Miközben a leves fő, a virsliről lehúzzuk a héját és kb. 1 cm vastagon felkarikázzuk.
- Kb. 30 perc alatt megpuhul a káposzta és a krumpli.
- Elkészítjük a rántást: a lisztet a zsiradékon világos zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről levéve, belekeverjük a pirospaprikát és az őrölt borsot.
- Kevés (kb. 1,5 dl) hideg vízzel felöntjük és berántjuk a levest.
- Beletesszük a virslikarikákat, valamint a tejfölt és felforraljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése