2013. február 1., péntek

Frankfurti leves

  • 30 dkg kelkáposzta
  • 2 db közepes krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 tk pirosarany
  • 1 tk só
  • 1 mk köménymag
  • 1 mk őrölt bors
  • 2 tk őrölt paprika
  • 2 ek olaj
  • 1 púpos ek liszt
  • 2 pár virsli
  • 2 dl tejföl
Elkészítés
  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra daraboljuk.
  3. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
  4. A kelkáposztát a krumplival együtt 2,5 liter vízben feltesszük főni.
  5. Beletesszük a vöröshagymát egészben (ezt később eltávolítjuk), valamint a sót, vegetát, pirosaranyat, köménymagot és a zúzott fokhagymát.
  6. Miközben a leves fő, a virsliről lehúzzuk a héját és kb. 1 cm vastagon felkarikázzuk.
  7. Kb. 30 perc alatt megpuhul a káposzta és a krumpli.
  8. Elkészítjük a rántást: a lisztet a zsiradékon világos zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről levéve, belekeverjük a pirospaprikát és az őrölt borsot.
  9. Kevés (kb. 1,5 dl) hideg vízzel felöntjük és berántjuk a levest.
  10. Beletesszük a virslikarikákat, valamint a tejfölt és felforraljuk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése