2013. január 25., péntek

Túrós rétes

Túrós rétes
 
Hozzávalók:
2 rúd réteshez:
  • 1 cs réteslap (8 lapos)
  • 500 g félzsíros túró
  • 2 egész bio, vagy tanyasi tojás
  • 4-5 ek cukor, vagy ízlés szerint
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 bio citrom lereszelt héja
  • csipet só
  • zsemlemorzsa, a tészta megszórásához
  • 50 g vaj
  • 100 ml napraforgó olaj
 
A töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzáütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikeverjük.
  1. A vajat felolasztjuk, és hozzáöntjük az olajat.
  2. Az első tésztalapot megvizezett, kicsavart konyharuhára tesszük, az olvasztott vajjal-olajjal megcsepegtetjük, és ecsettel szétkenegetjük.
  3. Így folytatjuk 4 lappal, de az utolsóra már ne sok vajas olajat tegyünk.
  4. A zsemlemorzsát úgy szórjuk a tészta felénk eső szélére kb. 6 cm-es csíkra, mintha erősen sóznánk valamit, tehát ne nagyon.
  5. A morzsára rákanalazzuk a túró felét, egy kevés morzsát megint szórunk rá.
  6. A tészta feltekerését a konyharuha segítségével végezzük, de közben behajtuk a tészta szélét (hogy ne folyjon majd ki a töltelék), és szépen feltekerjük.
  7. Kipapírozott tepsire rakjuk, és megkenjük a tetejét, oldalát vajas olajjal.
  8. Elkészítjük ugyanígy a második rétest is, és aranybarnára sütjük.
sütési hőfok:
200°C
sütési mód:
alul-felül sütés
(Forrás: nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése