Quiche Lorraine recept
Hozzávalók:
1.
200 g liszt
2.
100 g vaj
3.
só
4.
150 g bacon szalonna
5.
100 g reszelt sajt
6.
4 tojás
7.
50 cl tejföl
8.
bors
9.
szerecsendió
|
|
Elkészítés:
A lisztet, a kockákra darabolt vajat , egy csipetnyi sót
összedolgozunk egy fél pohár víz segitségével,majd pihenni hagyjuk.
A bacon szalonnát gyufaszál nagyságura daraboljuk,a tojásokat összekeverjük a tejföllel, megborsozzuk,majd ráreszelünk egy kis szerecsendiót.
Kinyújtjuk a tésztát kör alakura és behelyezzük a sütőtálba,villával megszúrkáljuk,majd ráhelyezzük a bacon szalonna szálakat és ráöntjük a tojásos tejfölös öntetet majd megszórjuk a reszelt sajttal és így megsütjük 180 fokon 30 percig.
A bacon szalonnát gyufaszál nagyságura daraboljuk,a tojásokat összekeverjük a tejföllel, megborsozzuk,majd ráreszelünk egy kis szerecsendiót.
Kinyújtjuk a tésztát kör alakura és behelyezzük a sütőtálba,villával megszúrkáljuk,majd ráhelyezzük a bacon szalonna szálakat és ráöntjük a tojásos tejfölös öntetet majd megszórjuk a reszelt sajttal és így megsütjük 180 fokon 30 percig.
(forrás: francia konyha)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése