2013. január 25., péntek

Quiche Lorraine


Quiche Lorraine recept

Hozzávalók:
1.     200 g liszt
2.     100 g vaj
3.    
4.     150 g bacon szalonna
5.     100 g reszelt sajt
6.     4 tojás
7.     50 cl tejföl
8.     bors
9.     szerecsendió

Elkészítés:

A lisztet, a kockákra darabolt vajat , egy csipetnyi sót összedolgozunk egy fél pohár víz segitségével,majd pihenni hagyjuk.
A bacon szalonnát gyufaszál nagyságura daraboljuk,a tojásokat összekeverjük a tejföllel, megborsozzuk,majd ráreszelünk egy kis szerecsendiót.
Kinyújtjuk a tésztát kör alakura és behelyezzük a sütőtálba,villával megszúrkáljuk,majd ráhelyezzük a bacon szalonna szálakat és ráöntjük a tojásos tejfölös öntetet majd megszórjuk a reszelt sajttal és így megsütjük 180 fokon 30 percig.
(forrás: francia konyha)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése