Hozzávalók 1
nagy vagy 18 minikuglófhoz:
• 25 dkg túró
• 25 dkg liszt
• 15 dkg cukor
• 2 tojás
• 1 csomag sütőpor
• 1 citrom reszelt héja
• csipet só
• 5 dkg mazsola
Az öntethez:
• 20 dkg
erdeigyümölcs-lekvár
• 20 dkg erdeigyümölcs-mix (helyettesíthetjük meggyel is)
• 20 dkg erdeigyümölcs-mix (helyettesíthetjük meggyel is)
A túrót szitán
átpasszírozzuk, a lisztet összekeverjük a sütőporral. A puha vajat
felhabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a két egész tojást és a csipet sót.
Tovább keverjük a robotgéppel, közben pedig kanalanként adjuk hozzá a túrót és
a lisztet. A vízbe áztatott mazsolát lecsepegtetjük, és a masszához keverjük.
200 °C-on kb. 25-35 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük), ha kihűlt,
porcukrot szitálunk rá.
Az öntethez a
lekvárt felforrósítjuk, és a mirelit gyümölcsöt beledobva egyet forralunk
rajta.
Tipp: tehetünk bele
rumos meggyet, esetleg aszalt gyümölcsöket, remekül feldobja.
Elkészítési idő: 25 perc
Sütés: 35 perc
(Forrás: nőklapja)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése