2013. január 25., péntek

Túrós kuglóf


Hozzávalók 1 nagy vagy 18 minikuglófhoz:

• 25 dkg margarin
• 25 dkg túró
• 25 dkg liszt
• 15 dkg cukor
• 2 tojás
• 1 csomag sütőpor
• 1 citrom reszelt héja
• csipet só
• 5 dkg mazsola

Az öntethez:

• 20 dkg erdeigyümölcs-lekvár
• 20 dkg erdeigyümölcs-mix (helyettesíthetjük meggyel is)

A túrót szitán átpasszírozzuk, a lisztet összekeverjük a sütőporral. A puha vajat felhabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a két egész tojást és a csipet sót. Tovább keverjük a robotgéppel, közben pedig kanalanként adjuk hozzá a túrót és a lisztet. A vízbe áztatott mazsolát lecsepegtetjük, és a masszához keverjük. 200 °C-on kb. 25-35 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük), ha kihűlt, porcukrot szitálunk rá.

Az öntethez a lekvárt felforrósítjuk, és a mirelit gyümölcsöt beledobva egyet forralunk rajta.

Tipp: tehetünk bele rumos meggyet, esetleg aszalt gyümölcsöket, remekül feldobja.

Elkészítési idő: 25 perc

Sütés: 35 perc
(Forrás: nőklapja)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése