- 40 dkg morzsolt kukorica (konzerv)
- 1 ek kukoricadara
- 1 hagyma
- 1 leveskocka
- 2 dl tejföl
- 1 tk curry
Díszitéshez:
- zöld újhagymaszár
A gombóc készítése:
- A daragombóchoz felverjük a tojást és hozzáadjuk a darát.
- Legalább 1 órán át pihentetjük.
- Sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott snidlinget és a kaprot és a liszttel beállítjuk az állagát.
- Gombócokat formálva a forró leveshez adjuk.
- A hagymát apróra vágjuk és a kukoricával (melyből maroknyit a tálaláshoz félreteszünk), a leveskockával feltesszük főni.
- Pár perc forrás után (a konzerv kukorica már meg van főzve!) botmixerrel összeturmixoljuk - azaz darát képezünk a kukoricaszemekből.
- Hozzáadunk egy ek valódi kukoricadarát, a tejfölt és a curryt.
- Amikor újra forr belefőzzük a gombócokat.
- A félretett kukoricaszemekkel és vágott, zöld újhagymaszárral díszítjük - a sárga-zöld kontraszt élénkítése céljából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése