2013. március 30., szombat

Kukoricadara leves zöldgombóccal

Hozzávalók:
Gombóchoz:
  • 1 tojás
  • 2 ek kukoricadara
  • 1 ek liszt
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor kapor
Díszitéshez:
  • zöld újhagymaszár
  Elkészítés:
A gombóc készítése:

  1. A daragombóchoz felverjük a tojást és hozzáadjuk a darát.
  2. Legalább 1 órán át pihentetjük.
  3. Sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott snidlinget és a kaprot és a liszttel beállítjuk az állagát.
  4. Gombócokat formálva a forró leveshez adjuk.
A leves készítése:

  1. A hagymát apróra vágjuk és a kukoricával (melyből maroknyit a tálaláshoz félreteszünk), a leveskockával feltesszük főni.
  2. Pár perc forrás után (a konzerv kukorica már meg van főzve!) botmixerrel összeturmixoljuk - azaz darát képezünk a kukoricaszemekből.
  3. Hozzáadunk egy ek valódi kukoricadarát, a tejfölt és a curryt.
  4. Amikor újra forr belefőzzük a gombócokat.
  5. A félretett kukoricaszemekkel és vágott, zöld újhagymaszárral díszítjük - a sárga-zöld kontraszt élénkítése céljából.
(Forrás: nosaly) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése