2013. március 30., szombat

Hússal rakott penne

Hozzávalók:
  • 25 dkg penne
  • 25 dkg darált hús (lapocka)
  • 1 dl olaj
  • 5 szelet bacon
  • 1 fej hagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 paprika
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 ek paradicsompüré
  • frissen őrölt bors
  • 4 dl tejföl
  • 3 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
  1. A hagymát és a paprikát kockára vágjuk, a bacont csíkokra, az újhagymát karikára.
  2. Pirítjuk az olaj felén a bacont, majd a hagymát.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, a paprikát, pirítjuk.
  4. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, hazzáadjuk a paradicsompürét, a pirospaprikát, lefedve pároljuk.
  5. 15 perc után lezárjuk a lángot, hozzáadjuk az újhagymát, összekeverjük.
  6. Amíg a hús párolódik, kifőzzük a tésztát sós vízben, al dente.
  7. A kifőtt tésztát leszűrjük, összekeverjük a hússal.
  8. Az olaj másik felét jénaiba öntjük, rámerjük a tésztával kevert húst.
  9. A tojásokat egy tálban felütjük, felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, enyhén megsózzuk.
  10. Ráöntjük a tésztás húsra, reszelt sajttal szórjuk.
  11. Forró sütőbe tesszük.
  12. 10 perc után takarékra vesszük a lángot, újabb 10 perc után megint teljes lángra.
  13. Még 10 perc és kész!
(Forrás: nosalty)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése