Hússal rakott penne
Hozzávalók:
- 25 dkg penne
- 25 dkg darált hús (lapocka)
- 1 dl olaj
- 5 szelet bacon
- 1 fej hagyma
- 1 csokor újhagyma
- 1 paprika
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 ek paradicsompüré
- só
- frissen őrölt bors
- 4 dl tejföl
- 3 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A hagymát és a paprikát kockára vágjuk, a bacont csíkokra, az újhagymát karikára.
- Pirítjuk az olaj felén a bacont, majd a hagymát.
- Hozzáadjuk a darált húst, a paprikát, pirítjuk.
- Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, hazzáadjuk a paradicsompürét, a pirospaprikát, lefedve pároljuk.
- 15 perc után lezárjuk a lángot, hozzáadjuk az újhagymát, összekeverjük.
- Amíg a hús párolódik, kifőzzük a tésztát sós vízben, al dente.
- A kifőtt tésztát leszűrjük, összekeverjük a hússal.
- Az olaj másik felét jénaiba öntjük, rámerjük a tésztával kevert húst.
- A tojásokat egy tálban felütjük, felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, enyhén megsózzuk.
- Ráöntjük a tésztás húsra, reszelt sajttal szórjuk.
- Forró sütőbe tesszük.
- 10 perc után takarékra vesszük a lángot, újabb 10 perc után megint teljes lángra.
- Még 10 perc és kész!
(Forrás: nosalty)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése