2013. április 4., csütörtök

Sajtos-szezámos karfiol roppancs

Sajtos-szezámos karfiol "roppancs"

Hozzávalók 4-6 személyre:
1 közepes fej karfiol
2 közepes lisztes burgonya
1 csokor petrezselyem
10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
2 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
só, bors
szerecsendió
szezámmag
olaj a sütéshez


Elkészítés:
A karfiolt megtisztítva, rózsáira szedve, sós vízben megfőzzük, miután megfőtt, lecsepegtetjük. A burgonyát szintén héjában megfőzzük majd meghámozzuk és burgonya nyomóval a karfiollal együtt összetörjük. Hozzáadjuk a két tojást, a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselyem zöldet, ízesítjük sóval, borssal, pici reszelt szerecsendióval és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy összefogja a masszát, jól formázhatóvá váljon. Lehet hozzá tenni zsemlemorzsát is, úgy kevesebb liszt kell hozzá. Minél jobban lecsepegtetjük a karfiolt és nem főzzük szét a burgonyát annál kevesebb lisztet vesz fel. Bármilyen formát lehet belőle formázni, meghempergetjük szezámmaggal elkevert zsemlemorzsában és forró olajban aranybarnára sütjük.
Zöld salátával, fűszeres-joghurtos öntettel fogyaszthatjuk.
(Forrás: Szilvásgombóc-veruss.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése