2013. április 11., csütörtök

Paradicsommártás

Paradicsommártás

Hozzávalók

egy kis fej hagyma
egy nagy sárgarépa
3-4 gerezd fokhagyma
2 doboz hámozott paradicsom konzerv
olívaolaj
só, bors
bazsalikomlevelek

Az olajat felhevítem, megpárolom benne a felaprított hagymát. Hozzáadom a lereszelt répát (egy kis darab zellert is lehet reszelni hozzá), és egy-két percig kevergetve pirítom. Belereszelem a fokhagymát, majd hozzáadom a paradicsomkonzervet. Néha megkeverve kb. negyed óráig főzöm, közben a paradicsomot kissé szétnyomkodom a fakanállal. Sózom, borsozom, és a főzés végén bazsalikomot tépkedek bele, amivel már nem nagyon forralom.
(Forrás: zsuzsi főz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése