Hozzávalók:
25 dkg cukor
22 dkg puha vaj
35 dkg finomliszt
2,5 dl tej
1 kávéskanál sütőpor
4 tojás
10 dkg durvára vágott étcsokoládé
30 dkg magozott meggy
Először felengedem a meggyet, mert most mirelitet használtam.
Szitába téve jól lecsöpögtetem, kicsit ki is nyomkodom a levét. A sütőt 180
fokra előmelegítem. A használni kívánt kuglóf- vagy gyűrűformát jól kivajazom,
vékonyan behintem liszttel, majd nekikészülök a tésztának.
Ehhez a puha vajat a cukorral nagyon habosra keverem robotgép
segítségével. Egyenként hozzáadom a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverem.
Hozzászitálom a sütőporral elkevert lisztet, összedolgozom, miközben fokozatosan
adagolom a masszához a tejet. A tésztát a kikent sütőformába töltöm,
elegyengetem, hogy mindenhol szép egyformán töltse ki, majd elrendezgetem rajta
a darabolt csokit és a meggyet úgy, hogy mindenhova jusson.A süteményt az
előmelegített sütőben 45-50 percig (tűpróbáig) sütöm, az első 15 perc után 170
fokra visszavéve a hőfokot.Ha kész, a formában hagyom kihűlni, majd tálra téve,
szeletelve kínálom az ebéd utáni kávé mellé.
(Forrás: zsuzsifőz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése