2013. április 17., szerda

Tócsni

Hozzávalók
  • 4 db nagyobb krumpli / kb. 40 dkg /
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 4-6 evőkanálnyi liszt
  • 1 tk csípős paprikakrém
  • 1 tk só
  • 2 mk őrölt bors
  • 2 ek olaj

  • kisütéshez
    • 3 dl olaj
    Elkészítés
    1. A nyers krumlit meghámozzuk és kislyukú reszelőn lereszeljük.
    2. A hagymát apró kockákra vágjuk, 2 evőkanál olajon megdinszteljük.
    3. A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
    4. Az összes hozzávalót elkeverjük a reszelt krumplival, a liszt kivételével.
    5. A lisztet kanalanként fokozatosan adagoljuk hozzá, amíg nokedlitészta sűrűségű nem lesz.
    6. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és kb. 2-2 evőkanálnyit teszünk a masszából az olajba, kissé ellapítjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.
    (Forrás: nosalty)

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése