Hozzávalók:
Az alaptésztához:
10 dkg liszt
3 dkg cukor
csipet só
7 dkg hideg vaj
1 tojás sárgája
A tetejére:
15 dkg cukor
2 evőkanál frissen reszelt citromhéj
6 dkg liszt
3 db tojás
1 dl facsart citromlé
10 levél bazsalikom
1. Az 1 dl citromlevet felforraljuk, levesszük a tűzről, beledobjuk a bazsalikomleveleket, és állni hagyjuk, minimum 20 percig.
2. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy 20 x 20 cm-es sütőformát
3. A tésztához a hozzávalókat elmorzsoljuk (cukor, liszt, vaj, só), összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, és a sütőformába nyomkodjuk, majd betoljuk a sütőbe és aranybarnára sütjük. (nálam ez kb 15-20 perc volt). Ha kész, gyorsan ráöntjük a tojássárgáját, ezt jól magába szívja és akkor a felső réteg nem fogja nagyon átáztatni a tésztát.
4. Amíg sül a tészta, összeállítjuk a tetejét. A bazsalikomos citromlevet leszűrjük. A cukrot a tojásokkal és a citromlével habosra keverjük, hozzáadjuk a citromhéjat és a lisztet, elkeverjük, és amikor megsült az alap, és már ráöntöttük a tojássárgáját, akkor ezt is ráborítjuk, és még újabb nagyjából 20 percig sütjük.
(Forrás: divány)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése