2013. április 17., szerda

Pita

Pita


Én négy pitát készítettem, ha ön többet szeretne, duplázza, triplázza meg az adagot.

  • 250 g félfogós liszt (vagy bármilyen búzaliszt)
  • 4 csipet só
  • 1/4 kocka friss élesztő (12,5 gramm)
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 140 ml meleg (nem forró!) víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
1. Először is: mérje ki a lisztet, és öntse egy nagy keverőtálba. (Azért fontos, hogy nagy legyen a tál, mert jól meg fog keli a tészta, és kell neki a hely.)

2. Egy másik edényben keverje el a sót, cukrot, olívaolajat, vizet, és morzsolja bele az élesztőt (én kézzel csomómentsere kevertem).

3. Csináljon egy mélyedést a liszt közepébe, öntse bele az élesztős vizet, majd kezdje el gyúrni a tésztát. Ezt a folyamatot ne is hagyja abba legalább 10 percig - ha a keze elfáradt a gyúrástól - csak csapkodja a tál aljához a tésztát.

4. Innen már csak ennyi dolga: formázzon cipót a tésztából, locsolja meg olívaolajjal, fedje le a tálat alufóliával és egy konyharuhával, és legalább másfél óráig kelessze a tésztát.

5. Amikor a tészta szépen megdagadt, tegye ki vastagon lisztezett nyújtódeszkára/asztalra, és formázzon belőle kisebb gombócokat.

6. Takarja le őket nedves ruhával, és további 15-20 percig pihentesse.

7. Amíg a tészta pihen, melegítse elő a sütőt, a rácsot és tepsit 250 fokon.


9. Süsse körülbelül 3-5 percig. Ha szeretné, hogy mind a két oldalán barnuljon a tészta, 3 perc után fordítsa meg a pitát a tepsiben. Miután a sütőből kivette a pitákat, takarja le nedves ruhával, hogy ne száradjanak ki, amíg sül a falafel.
(forrás: dívány)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése