2013. május 3., péntek

Zöldséges csirkaragu

Hozzávalók
egy nagyobb csirkemell
20 dkg spárga
20 dkg brokkoli
egy fej zsenge karalábé
egy közepes méretű cukkini
egy evőkanál liszt
2 dl tejszín
pár csepp citromlé
5 dkg vaj


A zöldségeket megpucolom, majd kicsit előfőzöm, mert nem egyformán puhulnak meg. A brokkoli rózsáit és a spárgafejeket egyelőre félreteszem, a hasábokra vágott karalábét, a brokkoli szárait és a feldarabolt spárgaszárakat forró sós vízben roppanósra főzöm. Utána a brokkolirózsákat dobom bele pár percre a forrásban levő vízbe. A zöldségek főzőlevét nem öntöm ki, a ragu sűrűségének beállítására felhasználható.
Ha ezekkel megvagyok, egy mélyebb serpenyőben felolvasztom a vajat. Közben a csirkét csíkokra vágom, meghintem a liszttel, és kézzel összeforgatom. A csirkecsíkokat a vajon aranybarnára sütöm, sózom, majd mellédobom a feldarabolt cukkinit. Ha a cukkini már roppanós-puha, hozzáadom a félretett spárgafejeket, az előfőzött zöldségeket, felöntöm tejszínnel, és addig főzöm, amíg a spárgafejek is megpuhulnak. Pár csepp citromlével teszem pikánsabbá az ételt, amit párolt rizzsel tálalok.
(Forrás: a zsuzsi főz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése