2013. május 25., szombat

Kakaós kuglóf

Hozzávalók
  • tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl víz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 púpozott ek kakaópor


Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokosra.
  2. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a vizet. Beleszórjuk a citromhéjat.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval  és az előzőekhez adjuk.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekverjük.
  5. A kuglóf formát kivajazzuk, kilisztezzük. A tészta 2/3 részét beleöntjük.
  6. A maradékba belekeverjük a kakaót ( ha túl sűrű lenne, akkor egy kis vízzel higítjuk).
  7. A világos massza tetejére csurgatjuk. Egy kanállal bele-bele szúrkálunk, hogy foltos legyen a tészta.
  8. Kb. 50 perc alatt megsütjük
(Forrás: nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése