2013. június 3., hétfő

Kukorica gombóc

Hozzávalók:

1 l víz

30 dkg kukoricadara

1 tk só

4 db újhagyma


1 ek vaj

1 dl tejföl

10 dkg reszelt sajt
 

Elkészítés:


  1. 1 l forrásban lévő vízbe, állandó keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát, jól kikeverjük, hogy ne legyen csomós. Nem kell megijedni, szinte azonnal összeáll.
  2. Hozzákeverjük a felkarikázott újhagymát, jól megsózzuk és 6-7 percig főzzük.
  3. A tűzről levéve belekeverjük a vajat és a tojássárgáját, majd lefedve 15 percig pihentetjük.
  4. 15 perc pihenőidő után még fedő nélkül is hagyjuk kicsit kigőzölni, ugyanis kézzel fogunk gombócokat formázni belőle, ami forrón fájdalmas mutatvány lehet :) Tehát vizes kézzel gombócokat formázunk, melyeket kivajazott tepsibe teszünk. Minden gombóc tetejére kerül egy kis tejföl, és némi reszelt sajt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése