2013. június 12., szerda

Virslis kiflik

Hozzávalók:

50 dkg liszt
5 dkg puha vaj
egy tojás
230 ml langyos tej
egy kiskanál cukor
egy csomag élesztő (Dr. Oetker)

5 db virsli
házi ketchup
szezámmag

A liszthez hozzászórom az élesztőt, sót, cukrot, beleteszem a vajat és a tojást és a langyos tejjel robotgéppel ruganyos tésztává dolgozom. A tésztát duplájára kelesztem, majd lisztezett munkalapon megpróbálom kör alakúra nyújtani. A tésztalapot cikkekre vágom, minden cikket megkenek ketchuppal, és mindegyikre egy fél virslit rakok, a körcikk szélesebbik végébe. Ezután feltekerem a tésztát, próbálok kifli alakot létrehozni, vagy sikerül, vagy nem.
A kész kifliket sima vízzel megkenem, megszórom szezámmaggal, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatom és előmelegített, 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöm. Tálaláskor még adok mellé ketchupot, mustárt, vagy édes chiliszószt.
(Forrás: zsuzsifőz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése