- 10 dkg vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 4 tojás
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 2 ek tej
- 7,5 dkg őrölt mandula v. mogyoró
- 12,5 dkg porcukor
- 4 ek kakaópor
- 2,5 dkg vaj
- 1 1/2 evőkanál forró víz
Elkészítés
- A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
- A csokoládét lereszeljük és a tojásokhoz adjuk.
- A lisztbe belekeverjük a sütőport és a pudingport. Ezt is az előzőekhez adjuk.
- Ha sűrű lenne egy kis tejjel lehet higítani, de nem szabad hogy túl lágy legyen.
- Belekeverjük a darált mandulát vagy mogyorót.
- Egy kivajazott, kilisztezett hosszúkás sütőformába tesszük.
- Előmelegített sütőben ( 180 fokon ) kb. 50 perc alatt megsütjük.
- Ha megsült és kihűlt, akkor elkészítjük a mázat : a porcukrot összekeverjük a kakaóval. Hozzáadjuk a forró vizet. Megolvasztjuk a vajat és ezt is belekeverjük.
- Ezzel kenjük meg a süteményt.
- Mandulaforgácsokkal díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése