2013. június 9., vasárnap

Csokoládékenyér

Hozzávalók:
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 2 ek tej
  • 7,5 dkg őrölt mandula v. mogyoró
A mázhoz:
  • 12,5 dkg porcukor
  • 4 ek kakaópor
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 1/2 evőkanál forró víz
 
Elkészítés
  1. A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyesével  hozzáadjuk a tojásokat.
  2. A csokoládét lereszeljük és a tojásokhoz adjuk.
  3. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a pudingport. Ezt is az előzőekhez adjuk.
  4. Ha sűrű lenne egy kis tejjel lehet higítani, de nem szabad hogy túl lágy legyen.
  5. Belekeverjük a darált mandulát vagy mogyorót.
  6. Egy kivajazott, kilisztezett hosszúkás sütőformába tesszük.
  7. Előmelegített sütőben  ( 180 fokon )  kb. 50 perc alatt megsütjük.
  8. Ha megsült és kihűlt, akkor elkészítjük a mázat : a porcukrot összekeverjük a kakaóval. Hozzáadjuk a forró vizet. Megolvasztjuk a vajat és ezt is belekeverjük.
  9. Ezzel kenjük meg a süteményt.
  10. Mandulaforgácsokkal díszíthetjük.
 (Forrás: nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése