2013. június 12., szerda

Sonkás félholdak

A tésztához
20 dkg liszt
10 dkg vaj
egy tojás sárgája
2-3 evőkanál tejföl


A töltelékhez

20 dkg főtt füstölt csülök (húsosabb részek)
1-2 evőkanál tejföl
egy kiskanál mustár
só, bors

A tetejéreTojásfehérje
Köménymag

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrom és hűtőszekrényben legalább egy órát pihentetem, de előző este is elkészíthető.
Ezalatt a töltelékhez a sonkát megdarálom, összekeverem a tejföllel, mustárral, borssal és sózom is, ha a füstölt hús nem elég sós.
A tésztát vékonyra nyújtom és pohárral kb. 5 centi átmérőjű köröket szúrok ki belőle. Minden kör közepébe teszek egy kiskanálnyi sonkás tölteléket, a tésztát ráhajtom, a széleknél villával összenyomkodom. A félholdakat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatom, a tetejüket a tésztakészítésnél megmaradt tojásfehérjével lekenem és megszórom pár szem köménymaggal.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöm.
(Forrás. zsuzsifőz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése