2013. június 24., hétfő

Babapiskótás őzgerinc

Hozzávalók:

  • 1 cs babapiskóta
  • 1 kis cs mazsola
  • 2 cs csokoládés pudingpor
  • 2 ek kakaó
  • fél margarin
  • 15 dkg apróra vágott dió
  • 3 db sport szelet csokoládé, apróra vágva
  • 6 dl tej
  • 4 ek cukor

  • Elkészítés:
    1. A tejbe beletesszük a fél margarint; a pudingport a cukorral kevés tejben csomómentesre kavarjuk el.
    2. Beleöntjük a tejbe a pudingot, és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, ha kicsit hűlt, keverjük el benne a kakaót.
    3. Béleljünk ki egy őzgerincformát sütőpapírral.
    4. A krémhez adjuk hozzá a mazsolát, a diót és sport szelet csokoládét és az összetört babapiskótát.
    5. Annyi babapiskótát hagyunk ki, ami elég a befedéshez.
    6. A masszát öntsük bele az őzgerinc formába, és fedjük be babapiskótával.
    7. Másnapig hűtőben tartjuk, kiborítjuk egy tányérra, és lehúzzuk róla a papírt.
    (Forrás: nosalty)

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése