Hozzávalók:
- 5 dkg barna cukor
- 1 tk fahéj
- 5 dkg durvára vágott dió
- Egy kuglófformát olaj spray-vel fújjunk ki, a sütőt gyújtsuk be.
- A töltelékhez valókat keverjük össze egy kis tálban, rakjuk félre.
- A lisztet keverjük el a sütőporral meg a szódabikarbónával.
- A puha vajat robotgéppel keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá egyenként a tojásokat, végül a vaníliát. Öntsük hozzá a liszt 1/3-át, ezután a tejföl felét, ismét liszt, majd a maradék tejföl, és az utolsó 1/3 liszttel fejezzük be. (Fontos a sorrend.)
- A tészta 1/3-át kanalazzuk a formába, szórjuk rá a töltelék 1/3-át, és addig folytatjuk, amíg elfogy a hozzávaló.
- Forró sütőbe rakva megsütjük.
- Amikor kész, a tepsiben hagyjuk hűlni 15 percig, kiborítjuk egy tányérra, egy másik tányérra átfordítjuk, hogy a megszórt teteje felül legyen.
- Tortarácsra rakva (tányérral együtt) hagyjuk teljesen kihűlni, hogy szeletelni lehessen, mert nagyon puha a tészta.
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
23 cm
(Forrás: nosalty)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése