2013. június 11., kedd

Tejfölös sütemény


Hozzávalók:

  • 12 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 nagy tojás
  • 1 tk vanília kivonat
  • 28 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 dl tejföl
  • A töltelékhez:
    Elkészítés:
    1. Egy kuglófformát olaj spray-vel fújjunk ki, a sütőt gyújtsuk be.
    2. A töltelékhez valókat keverjük össze egy kis tálban, rakjuk félre.
    3. A lisztet keverjük el a sütőporral meg a szódabikarbónával.
    4. A puha vajat robotgéppel keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá egyenként a tojásokat, végül a vaníliát. Öntsük hozzá a liszt 1/3-át, ezután a tejföl felét, ismét liszt, majd a maradék tejföl, és az utolsó 1/3 liszttel fejezzük be. (Fontos a sorrend.)
    5. A tészta 1/3-át kanalazzuk a formába, szórjuk rá a töltelék 1/3-át, és addig folytatjuk, amíg elfogy a hozzávaló.
    6. Forró sütőbe rakva megsütjük.
    7. Amikor kész, a tepsiben hagyjuk hűlni 15 percig, kiborítjuk egy tányérra, egy másik tányérra átfordítjuk, hogy a megszórt teteje felül legyen.
    8. Tortarácsra rakva (tányérral együtt) hagyjuk teljesen kihűlni, hogy szeletelni lehessen, mert nagyon puha a tészta.
    sütési hőfok:
    180°C
    sütési mód:
    alul-felül sütés
    tepsi mérete:
    23 cm
    (Forrás: nosalty)

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése