- 240 g túró
- 100 g cukor
- 30 g liszt
- 2 egész tojás
- 1 cl rum
- 1 cl citromlé
- 6 tojásfehérje
- 1 ek vaj
A vajon, a tojásfehérjén és a cukor felén kívül mindent összekeverünk. a tojásfehérjét a cukor negyedével kemény habbá verjük. Egy közepes, tűzálló serpenyőben a vaj felét felhevítjük. A kemény habot az előzőleg összekevert anyagokkal összedolgozzuk és a serpenyőbe öntjük, majd serpenyőstől a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Ha megsült, visszatesszük a tűzhelyre. A serpenyőben csinálunk egy kis helyet, és itt a maradék cukorból és vajból karamellt készítünk. Ebbe szaggatjuk a tésztát.
(Forrás: táfelspicc)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése