Nonna Luciana almás süteménye
Hozzávalók
1 kg alma (a recept szerint golden)
25 dkg liszt
15 dkg cukor
12,5 dkg vaj
2 tojás
1 citrom reszelt héja
1 sütőpor
2 kanál zsemlemorzsa+ vaj a tepsihez
fahéj
A két tojást 12 dkg cukorral habosra keverem, majd beledolgozok 10 dkg
olvasztott vajat. Utána hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és a
citrom reszelt héját is. Jól összekeverem. Egy sűrű masszát kapok,
azonban nem kell megijedni, az alma fogja fellazítani az egészet.
A gyümölcsöt megtisztítom és kis darabokra vágva vagy reszelve belekeverem a tésztába.
Egy kapcsos tortaformát kivajazok, megszórom zsemlemorzsával és
beleterítem az almás tésztát. A maradék 2,5 dkg puha vajat a 3 dkg
cukorral és fahéjjal összedolgozom és kis darabokban a tészta tetején
elosztom, ahol majd kicsit ropogós kérget fog képezni (ez a legjobb az
egészben). A süteményt előmelegített 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt
megsütöm.
A sok
almától a sütemény tésztája könnyű, felfújtszerű lesz, de aki ettől
netán idegenkedne, nagyon apróra vágva is beleteheti a gyümölcsöt.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése