2012. október 19., péntek

Almás sütemény

Nonna Luciana almás süteménye


Hozzávalók
1 kg alma (a recept szerint golden)
25 dkg liszt
15 dkg cukor
12,5 dkg vaj
2 tojás
1 citrom reszelt héja
1 sütőpor
2 kanál zsemlemorzsa+ vaj a tepsihez
fahéj

A két tojást 12 dkg cukorral habosra keverem, majd beledolgozok 10 dkg olvasztott vajat. Utána hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és a citrom reszelt héját is. Jól összekeverem. Egy sűrű masszát kapok, azonban nem kell megijedni, az alma fogja fellazítani az egészet.
A gyümölcsöt megtisztítom és kis darabokra vágva vagy reszelve belekeverem a tésztába.
Egy kapcsos tortaformát kivajazok, megszórom zsemlemorzsával és beleterítem az almás tésztát. A maradék 2,5 dkg puha vajat a 3 dkg cukorral és fahéjjal összedolgozom és kis darabokban a tészta tetején elosztom, ahol majd kicsit ropogós kérget fog képezni (ez a legjobb az egészben). A süteményt előmelegített 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütöm.

A sok almától a sütemény tésztája könnyű, felfújtszerű lesz, de aki ettől netán idegenkedne, nagyon apróra vágva is beleteheti a gyümölcsöt.
(Forrás: a zsuzsi főz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése