Nudli
burgonyás tésztához
hozzávalók 6 főre
- 1 kg burgonya
- 35 g olvasztott vaj
- 20 dkg liszt
- 1 ek búzadara
- 1 tojás
- csipet só
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 4 ek olaj
elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát, a tojást és közepesen lágy állagú tésztát gyúrunk. Két cipót formálunk belőle.
- A cipókat négy-négy részre osztjuk és mindegyikből külön-külön kb. 10 mm átmérőjű hengert sodrunk. Az így kapott tésztakígyókat két centiméterenként elvágjuk, majd a kis tésztahengereket két tenyerünk közé fogva (azokat összedörzsölve) nudlivá formáljuk.
- Forró, sós vízben több adagban kifőzzük a nudlikat. Akkor kész, amikor feljönnek a víz tetejére. Kivesszük a lábasból, folyó víz alatt lemossuk, lecsepegtetjük és pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.
(Forrás: nosalty)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése