2012. október 12., péntek

Nudli

Nudli

 
burgonyás tésztához
hozzávalók 6 főre
  • 1 kg burgonya
  • 35 g olvasztott vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek búzadara
  • 1 tojás
  • csipet só
pirított zsemlemorzsához

elkészítés
  1. A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát, a tojást és közepesen lágy állagú tésztát gyúrunk. Két cipót formálunk belőle.
  2. A cipókat négy-négy részre osztjuk és mindegyikből külön-külön kb. 10 mm átmérőjű hengert sodrunk. Az így kapott tésztakígyókat két centiméterenként elvágjuk, majd a kis tésztahengereket két tenyerünk közé fogva (azokat összedörzsölve) nudlivá formáljuk.
  3. Forró, sós vízben több adagban kifőzzük a nudlikat. Akkor kész, amikor feljönnek a víz tetejére. Kivesszük a lábasból, folyó víz alatt lemossuk, lecsepegtetjük és pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.
(Forrás: nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése