2012. október 12., péntek

Zellerkrémleves

Zellerkrémleves

 

hozzávalók 4 főre

  • 250 g zeller
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 l csirke alaplé
  • 1/2 pohár tejföl (90 g)
  • só, bors
  • szerecsendió
  • frissen reszelt parmezán sajt
  • kruton
 
előkészület:
főzés:
  1. A zellert és a sárgarépát meghámozzuk, felszeleteljük (zellert hosszúkás darabokra, a sárgarépát karikákra). A felaprított hagymát kis olajon üvegesre pároljuk, ekkor hozzáadjuk a zöldségeket és közepes lángon néhány perc alatt megpirítjuk, majd felöntjük a csirkealaplével. Sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Addig gyöngyöztetjük, míg a zöldségek megpuhulnak. (Az elforrt alaplé vízzel pótolható, amennyiben szükséges.)
  2. Míg a zöldségek főnek, a krutont pont el tudjuk készíteni: ehhez megszikkadt fehérkenyér belsejét felkockázzuk, és egy nagyobb, olajjal kikent serpenyőben közepes lángon megpirítjuk.
  3. A megfőtt zeller-és sárgarépaszeleteket turmixgépbe tesszük, és a tejföllel elvegyítve pépesítjük, folyamatosan adagoljuk hozzá a levest. Az egészet visszaöntjük az edénybe, és összeforraljuk.
  4. Frissen reszelt parmezán sajttal és a krutonnal felszolgálva kiváló vacsora.
(Forrás: nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése