Fánk muffin
- 100 ml + 4 ek tej
- 500 g liszt
- 1 kocka friss élesztő (42 g)
- 50 g cukor
- csipet só
- 3 tojás
- 150 g puha vaj
- kb. 150 g Baracklekvár
- vaj a forma kikenéséhez
- 100 ml tejet langyosra melegítjük. Elkeverjük 25 g cukorral.
- A lisztet egy tálba tesszük. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A
mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a cukorral elkavart
tejet. Kevés liszttel elkavarjuk, lefedve 15 percig állni hagyjuk.
- A sót a lisztre szórjuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojásokat és a kockákra vágott vajat. Az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát meleg helyen 45 percig kelesztjük.
- A lekvárt simára keverjük. A muffin forma mélyedéseit vajjal kikenjük.
- A tésztát átgyúrjuk, kb. 6 cm átmérőjű rúddá formázzuk, és 24 szeletre vágjuk.
- A tésztaszeleteket munkalapon enyhén ellapítjuk. A szeletek felére
1-1 tk lekvárt teszünk, majd lefedjük a maradék szeletekkel, a széleken
jól összenyomkodjuk, majd a széleket lehajtva gombóccá formázzuk, és
beletesszük az előkészített muffin formába. Lefedve kb. 15 percig kelesztjük. Megkenjük a 4 ek tejjel.
- 175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
(Forrás: nosalty)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése