2013. december 29., vasárnap

Fánk muffin

  • 100 ml + 4 ek tej
  • 500 g liszt
  • 1 kocka friss élesztő (42 g)
  • 50 g cukor
  • csipet só
  • 3 tojás
  • 150 g puha vaj
  • kb. 150 g Baracklekvár
  • vaj a forma kikenéséhez
  1. 100 ml tejet langyosra melegítjük. Elkeverjük 25 g cukorral.
  2. A lisztet egy tálba tesszük. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a cukorral elkavart tejet. Kevés liszttel elkavarjuk, lefedve 15 percig állni hagyjuk.
  3. A sót a lisztre szórjuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojásokat és a kockákra vágott vajat. Az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát meleg helyen 45 percig kelesztjük.
  4. A lekvárt simára keverjük. A muffin forma mélyedéseit vajjal kikenjük.
  5. A tésztát átgyúrjuk, kb. 6 cm átmérőjű rúddá formázzuk, és 24 szeletre vágjuk.
  6. A tésztaszeleteket munkalapon enyhén ellapítjuk. A szeletek felére 1-1 tk lekvárt teszünk, majd lefedjük a maradék szeletekkel, a széleken jól összenyomkodjuk, majd a széleket lehajtva gombóccá formázzuk, és beletesszük az előkészített muffin formába. Lefedve kb. 15 percig kelesztjük. Megkenjük a 4 ek tejjel.
  7. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
(Forrás: nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése