Hozzávalók:
50 dkg
liszt
7 gr szárított élesztő (1 zacskó)
olivaolaj
csípet só,
kb. 3 dl
meleg víz,
kiskanál cukor.
Szósz:
2 db jó minőségű konzerv
paradicsomszósz (pizzához Mutti “polpát”)
5-6 gerezd fokhagyma,
só
olívaolaj
3-4 zacskó
mozzarella.
Ebből az adagból 2 nagy “sütőtepsi” méretű pizza lesz, és
ezt 4 pizzaszerető simán megeszi.
A tészta kellékeit összegyúrom, kb 10-15 percig, és jó sokáig
kelesztem. Ez akár lehet 5-6 óra is. Sokszor van, hogy délelőtt gyúrom
meg a tésztát és csak vacsorára sütöm ki. De minimum 2 órát kell kelnie.
Közben a pardicsomkonzervből főzök egy szószt, fokhagymával, sok
olajjal és sóval ízesítve. A sütőt előmelegítem a legnagyobb fokozaton
(250 fok). A tésztát közvetlenül sütés előtt nyújtom ki, 2-3 mm-re, így
lesz kb 5 mm-es a kisült tészta. Vékonyan megkenem a paradicsomszósszal,
rakok rá mozzarella szeleteket és pár levél bazsalikomot, meglocsolom
bőven olajjal, és mehet a sütőbe kb 15 percre. A tészta széle épp ne
piruljon meg, így érhetjük el, hogy az 5 mm-es tészta alja ropogós,
teteje viszont puha marad. Bár ez az állapot sok-sok tapasztalatot
igényel, én évek óta sütöm és mostanra mondhatom, hogy tényleg majdnem
mindig sikerül.
(Forrás: dolcevita)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése