2013. december 29., vasárnap

Pizza

Hozzávalók:

50 dkg liszt
7 gr szárított élesztő (1 zacskó)
olivaolaj
csípet só,
kb. 3 dl meleg víz,
kiskanál cukor.

Szósz:
2 db jó minőségű konzerv paradicsomszósz (pizzához Mutti “polpát”)
5-6 gerezd fokhagyma,

olívaolaj
3-4 zacskó mozzarella.

Ebből az adagból 2 nagy “sütőtepsi” méretű pizza lesz, és ezt 4 pizzaszerető simán megeszi.

A tészta kellékeit összegyúrom, kb 10-15 percig, és jó sokáig kelesztem. Ez akár lehet 5-6 óra is. Sokszor van, hogy délelőtt gyúrom meg a tésztát és csak vacsorára sütöm ki. De minimum 2 órát kell kelnie. Közben a pardicsomkonzervből főzök egy szószt, fokhagymával, sok olajjal és sóval ízesítve. A sütőt előmelegítem a legnagyobb fokozaton (250 fok). A tésztát közvetlenül sütés előtt nyújtom ki, 2-3 mm-re, így lesz kb 5 mm-es a kisült tészta. Vékonyan megkenem a paradicsomszósszal, rakok rá mozzarella szeleteket és pár levél bazsalikomot, meglocsolom bőven olajjal, és mehet a sütőbe kb 15 percre. A tészta széle épp ne piruljon meg, így érhetjük el, hogy az 5 mm-es tészta alja ropogós, teteje viszont puha marad. Bár ez az állapot sok-sok tapasztalatot igényel, én évek óta sütöm és mostanra mondhatom, hogy tényleg majdnem mindig sikerül.
(Forrás: dolcevita)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése