2013. december 1., vasárnap

Omlós mézeskalács

Hozzávalók:
Elkészítés:
  1. A hozzávalókat egy nagy tálba mérjük, majd kézzel alaposan összedolgozzuk.
  2. Gyúrjuk, amíg összeáll, majd cipót formázunk belőle.
  3. Alufóliába becsomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  4. Lisztezett felületen kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd a kívánt formákkal kiszúrjuk. Ha nagyon törne a tészta, akkor gyúrjuk át néhányszor, hogy megpuhuljon a vaj!
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése