2013. december 29., vasárnap

Pita

Hozzávalók:

Elkészítés:
  1. A cukrot elkeverjük a langyos vízzel, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A lisztet egy tálba tesszük (mikrohullámú sütőben kicsit meglangyosítottam a lisztet, hogy jobban beinduljon a tészta kelése), hozzáadjuk a sót.
  3. Az élesztős vízhez keverjük az olívaolajat, amit a liszthez adunk, és lágy tésztát gyúrunk belőle.
  4. Letakarva egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  5. Átgyúrjuk, majd 8 darabot gömbölyítünk belőle. 5-10 perc pihentetés után 12-15 cm átmérőjű lapos kerek formákat nyújtunk belőle, ruhával letakarjuk, 30 percet pihentetjük.
  6. Ezt követően előmelegített sütőben, 2-3 darab pitatésztát a rácsra téve 5-6 perc alatt megsütünk (A tészta sülés közben felfúvódik gombóccá, de a sütőből kivéve szép lassan leapad... tehát ne ijedjünk meg a pita ufóktól :) Nagyon elégedett voltam az elkészült pitákkal, jól tölthetőek, puhák és finomak.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
(Forrás: nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése