2013. december 29., vasárnap

Malacka pogácsa

Tészta

Tetejére

 

Tészta

  1. A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk, és kb. egy órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk.
  2. A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugyanannyi korongot szaggatunk, a közepessel fele annyit, mint a másik kettőből. Tehát 19 db-hoz: 19 legnagyobb, 19 legkisebb és 10 db közepes korongot.
  3. A nagy körlapokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és lekenjük őket a felvert sós tojással (ezek lesznek a malacfejek).
  4. A közepes korongokat 4 egyforma cikkre vágjuk (ezek lesznek a malacfülek). A legkisebb körlapokra pedig szívószállal két lyukat fúrunk (ezek lesznek a malacorrok). A füleket és az orrokat a malacfejre illesztjük, és lekenjük őket tojással.

Tetejére

  1. A fekete borsból vagy a napraforgómagból szemeket ragasztunk rá. A malacpogácsákat sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
  2. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése