Malacka pogácsa
Tetejére
Tészta
- A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk, és kb. egy órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk.
- A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugyanannyi korongot szaggatunk, a közepessel fele annyit, mint a másik kettőből.
Tehát 19 db-hoz: 19 legnagyobb, 19 legkisebb és 10 db közepes korongot.
- A nagy körlapokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és lekenjük őket a felvert sós tojással (ezek lesznek a malacfejek).
- A közepes korongokat 4 egyforma cikkre vágjuk (ezek lesznek a malacfülek).
A legkisebb körlapokra pedig szívószállal két lyukat fúrunk (ezek lesznek a malacorrok).
A füleket és az orrokat a malacfejre illesztjük, és lekenjük őket tojással.
Tetejére
- A fekete borsból vagy a napraforgómagból szemeket ragasztunk rá.
A malacpogácsákat sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
- 220 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése