2012. szeptember 23., vasárnap

Csokoládés-banános pite

Csokoládés-banános pite

Főzd le az anyósodat!Hozzávalók 10-12 adaghoz:

• 15 dkg liszt
• 5 dkg cukor
• 1-2 evőkanál kakaópor
• 10 dkg sütőmargarin
• 1 tojásfehérje
• 4-5 darab banán
• banánchips a díszítéshez


A csokoládéganache-hoz:
• 10 dkg csokoládé (legalább 58%-os)
• 2 dl tejszín
• 2 tojássárgája
• 10 dkg cukor
• 1 teáskanál zselatin


A tésztához a lisztet elkeverjük a kakaóporral és a cukorral, hozzácsipkedjük a puha margarint, majd együtt elmorzsoljuk, végül a tojásfehérjét hozzáadva tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán akkora kerek lapot nyújtunk belőle, amellyel ki tudjuk bélelni a formánkat. Hűtőbe tesszük dermedni, hogy sütéskor formatartóbb legyen, majd 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Sütés előtt villával megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon. Ha teljesen kihűlt, a banánokat fél cm vastag karikákra vágjuk, majd elosztjuk a tésztán.

A krémhez a tojássárgáját simára keverjük a cukorral, a zselatinnal és egy kevés hideg tejszínnel. A maradék tejszínt felforraljuk, majd a sárgájás részt hozzákeverjük, együtt besűrítjük. A tűzről levéve a darabokra tördelt csokoládét is hozzáadjuk, és addig kevergetjük, amíg elolvad. A krémet a banánra öntjük, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni. A tetejét banánchipsszel díszíthetjük.
Forrás: nlc.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése