Hagymás-sörös csirke
Hozzávalók 4 személyre:
• 4 egész csirkecomb
• 4 fej lila hagyma
• 6 gerezd fokhagyma
• 5 dl sör
• só, frissen őrölt bors
• 1 darab biocitrom
• 10 levél zsálya
A
csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk papírtörlővel, majd mindkét
oldalát sózzuk, borsozzuk. A megpucolt hagymát félbe, majd szeletekre
vágjuk, és egy tűzálló tál aljára tesszük. A fokhagymákat megpucoljuk,
szintén a tál aljára terítjük. A combokat a hagymára fektetjük, a
citromot karikákra vágjuk, majd a zsályalevelekkel együtt a
csirkecombokra szórjuk. Ráöntjük a sört, alufóliával szorosan lefedjük,
és 200 °C fokon 45 percet sütjük. Ha a csirkecombok megpuhultak,
levehetjük a fóliát, hogy színt kapjon a hús, és elpárologjon a maradék
sör.
A salátaöntethez a sót feloldjuk a balzsamecetben, borsozzuk, majd
vékony csíkban hozzáadjuk az olajat is, közben folyamatosan keverjük. A
jégsalátát megmossuk, a paradicsomokat negyedbe vágjuk, összekeverjük
az öntettel, és már tálaljuk is a csirkéhez.
(forrás: nlc.hu)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése