2012. szeptember 23., vasárnap

Hagymás-sörös csirke

Hagymás-sörös csirke 
 Hozzávalók 4 személyre:

• 4 egész csirkecomb
• 4 fej lila hagyma
• 6 gerezd fokhagyma
• 5 dl sör
• só, frissen őrölt bors
• 1 darab biocitrom
• 10 levél zsálya

A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk papírtörlővel, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A megpucolt hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk, és egy tűzálló tál aljára tesszük. A fokhagymákat megpucoljuk, szintén a tál aljára terítjük. A combokat a hagymára fektetjük, a citromot karikákra vágjuk, majd a zsályalevelekkel együtt a csirkecombokra szórjuk. Ráöntjük a sört, alufóliával szorosan lefedjük, és 200 °C fokon 45 percet sütjük. Ha a csirkecombok megpuhultak, levehetjük a fóliát, hogy színt kapjon a hús, és elpárologjon a maradék sör.

A salátaöntethez a sót feloldjuk a balzsamecetben, borsozzuk, majd vékony csíkban hozzáadjuk az olajat is, közben folyamatosan keverjük.  A jégsalátát megmossuk, a paradicsomokat negyedbe vágjuk, összekeverjük az öntettel, és már tálaljuk is a csirkéhez.
(forrás: nlc.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése