Krumplikrémleves
Hozzávalók 4 személyre:
• 50 dkg krumpli
• 1,5-2 liter zöldségalaplé
• 2 fej hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 tv paprika
• 2 evőkanál vaj
• 0,5 liter tejföl
• só, bors, babérlevél
A
krumplit megpucoljuk és felkockázzuk. A hagymát üvegesre pároljuk, majd
rádobjuk a krumplit és kicsit megdinszteljük. Majd jöhet rá az alaplé, a
paprika egészben, és a babérlevél. Ha a krumpli megfőtt, kivesszük a
levesből a paprikát és a paradicsomot, majd összeturmixoljuk, sózzuk,
borsozzuk. A tejföllel összeforraljuk.
Kolbász vagy szalonnachipset is adhatunk hozzá, sőt snidlinggel is megszórhatjuk
(forrás: nlc.hu)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése