2012. szeptember 22., szombat

Krumplikrémleves

Krumplikrémleves 

Hozzávalók 4 személyre:
• 50 dkg krumpli
• 1,5-2 liter zöldségalaplé
• 2 fej hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 tv paprika
• 2 evőkanál vaj
• 0,5 liter tejföl
• só, bors, babérlevé
l
A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk. A hagymát üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a krumplit és kicsit megdinszteljük. Majd jöhet rá az alaplé, a paprika egészben, és a babérlevél. Ha a krumpli megfőtt, kivesszük a levesből a paprikát és a paradicsomot, majd összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tejföllel összeforraljuk.
Kolbász vagy szalonnachipset is adhatunk hozzá, sőt snidlinggel is megszórhatjuk
(forrás: nlc.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése