Szilvás lepény
Szilvás lepény
Hozzávalók:
- 15 db szilva (tettem bele körtét és nektarint is, mert kevés volt a szilva)
- 1/2 kg tehéntúró (zacskós!)
- 6 dkg sima liszt
- 6 dkg búzadara
- 6 tojás
- 20 dkg kristálycukor (15 dkg is elég, sőt, kevesebb is....)
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 cs sütőpor
A szóráshoz:
- 2 ek kristálycukor
- 1 tk fahéj
-
Meglocsolni:
Elkészítés:
- A szilvákat kimagozzuk, negyedekbe vágjuk (ha apró szemű a szilvánk, mint amilyen az enyém volt, csak félbe vágjuk.)
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukorral habosra keverjük, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
- A tojássárgás cukorhoz hozzáadjuk a többi hozzávalót, vagyis a
túrót, lisztet, búzadarát, sütőport, citromhéjat, és kézi mixerrel jól
eldolgozzuk. A végén lazán belekeverjük a fehérjehabot is.
- Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, kilisztezünk. A vajat kis
edényben megolvasztjuk. A 2 ek kristálycukrot elkeverjük a fahéjjal.
- A tészta felét a tepsibe kanalazzuk, szépen elrendezzük rajta a
szilvák felét, majd meglocsoljuk a 10 dkg olvasztott vaj felével és
megszórjuk a fahéjas kristálycukorral. Erre rákanalazzuk a maradék
tésztát, elrendezzük rajta a szilvák másik felét és egyenletesen
meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal.
- Betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe, a hőfokot 160 fokra mérsékeljük, ésmegsütjük a lepényt.
sütési hőfok:
160°C
(Forrás: nosalty)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése