15 db szilva (tettem bele körtét és nektarint is, mert kevés volt a szilva)
1/2 kg tehéntúró (zacskós!)
6 dkg sima liszt
6 dkg búzadara
6 tojás
20 dkg kristálycukor (15 dkg is elég, sőt, kevesebb is....)
1/2 citrom reszelt héja
1 cs sütőpor
A szóráshoz:
2 ek kristálycukor
1 tk fahéj
Meglocsolni:
10 dkg vaj
Elkészítés:
A szilvákat kimagozzuk, negyedekbe vágjuk (ha apró szemű a szilvánk, mint amilyen az enyém volt, csak félbe vágjuk.)
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukorral habosra keverjük, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgás cukorhoz hozzáadjuk a többi hozzávalót, vagyis a
túrót, lisztet, búzadarát, sütőport, citromhéjat, és kézi mixerrel jól
eldolgozzuk. A végén lazán belekeverjük a fehérjehabot is.
Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, kilisztezünk. A vajat kis
edényben megolvasztjuk. A 2 ek kristálycukrot elkeverjük a fahéjjal.
A tészta felét a tepsibe kanalazzuk, szépen elrendezzük rajta a
szilvák felét, majd meglocsoljuk a 10 dkg olvasztott vaj felével és
megszórjuk a fahéjas kristálycukorral. Erre rákanalazzuk a maradék
tésztát, elrendezzük rajta a szilvák másik felét és egyenletesen
meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal.
Betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe, a hőfokot 160 fokra mérsékeljük, ésmegsütjük a lepényt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése