Karfiol húsos takaró alatt
Hozzávalók:
- 1 karfiol
- 2 ek só
- 35 dkg darált sertéshús
- 2 tojás
- 1 fej vöröshagyma (megreszelve)
- ¼ tk feketebors
- só
- csipet szerecsendió
- 2 ek vaj
Elkészítés:
- 2 l vizet forraljunk fel a 2 ek sóval. Tisztítsuk meg a karfiolt, és a torzsáját keresztben vágjuk be. Öt percig főzzük, majd öntsük le róla a vizet.
- A darált húst keverjük össze a tojásokkal, a hagymával, és ezt 1/8 l vízzel gyúrjuk simára, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsük.
- Vajazzunk ki egy jénai tálat, a karfiolt állítsuk bele, és tegyük köré a húst.
- Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50 percig sütjük. Félidőnél rakjunk vajdarabkákat a húsra.
sütési hőfok:
200°C
sütési mód:
alul-felül sütés
költség:
900 Ft
költség egy főre:
225 Ft
elkészítettem:
2 alkalommal
(Forrás: nosalty)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése