2012. augusztus 31., péntek

Karfiol húsos takaró alatt


Karfiol húsos takaró alatt


Hozzávalók:

  • 1 karfiol
  • 2 ek só
  • 35 dkg darált sertéshús
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma (megreszelve)
  • ¼ tk feketebors
  • csipet szerecsendió
  • 2 ek vaj

Elkészítés:

  1. 2 l vizet forraljunk fel a 2 ek sóval. Tisztítsuk meg a karfiolt, és a torzsáját keresztben vágjuk be. Öt percig főzzük, majd öntsük le róla a vizet.
  2. A darált húst keverjük össze a tojásokkal, a hagymával, és ezt 1/8 l vízzel gyúrjuk simára, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsük.
  3. Vajazzunk ki egy jénai tálat, a karfiolt állítsuk bele, és tegyük köré a húst.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50 percig sütjük. Félidőnél rakjunk vajdarabkákat a húsra.
sütési hőfok:
200°C
sütési mód:
alul-felül sütés
költség:
900 Ft
költség egy főre:
225 Ft
elkészítettem:
2 alkalommal
 
(Forrás: nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése