Rakott zöldbab
egy kiló zöldbab
40 dkg darált hús
20 dkg rizs
egy
zöldpaprika
egy fej hagyma
3-4 gerezd
fokhagyma
köménymag
pirospaprika
egy (de inkább másfél) nagy pohár
tejföl
1-2 paradicsom
15 dkg reszelt sajt
A rizst megfőzöm dupla mennyiségű vízben. A zöldbabot megtisztítom,
darabolom, sós vízben puhára főzöm. (Lehet fagyasztottat is használni.) Kevés
olajon megpirítom a felaprított hagymát és a felkockázott zöldpaprikát, rászórok
fél mokkáskanálnyi köménymagot is. Ha a hagyma már üveges, rádobom a húst,
kevergetve pirítom. Hozzáadom a felszeletelt fokhagymát is. Amikor a hús már
kifehéredett, rászórok két teáskanál pirospaprikát, sózom, jól elkeverem, majd
aláöntök kb. egy deci vizet és pár perc alatt puhára párolom. Ha kész, a húst a
rizzsel összekeverem. Nagyon vékonyan kikenek egy kisebb tepsit olajjal,
megszórom zsemlemorzsával. Beleterítem a bab felét, erre rakom a húsos rizst,
majd ismét zöldbab következik. A tetejét bőven megkenem tejföllel, megszórom
reszelt sajttal. A paradicsomot vékonyabb karikákra vágom és elrendezem a sajt
tetején. Előmelegített 170 fokos sütőben kb. 35 perc alatt átsütöm.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése