2012. augusztus 31., péntek

Csirkés tetrazzini

Csirkés tetrazzini (Jamie Oliver receptje alapján)

40 dkg csirkemell vagy combfilé
35 dkg gomba (jó, ha van benne erdei)
2 dl száraz fehérbor vagy húsleves
5 dl tejszín
50 dkg spagettitészta
2 gerezd fokhagyma
5-6 levél bazsalikom
só, bors
olaj
20 dkg reszelt sajt (parmezán)
A csirkét falatnyi darabokra vágom, sózom, borsozom, és kevés olajon aranybarnára sütöm. Beledobom a nagyobb darabokra vágott gombát és a felszeletelt fokhagymát is. Aláöntöm a bort vagy húslevest, és kisebb lángon tovább főzöm.
A spagettit ezalatt kifőzöm, a sütőt 200 fokra előmelegítem. A gombás csirkéhez hozzáadom a tejszínt, felforralom, a szószba forgatom a kifőtt spagettit. Jól összekeverem, beleteszem a széttépkedett bazsalikomleveleket és a reszelt sajt egyharmadát, majd újra összekeverem. Az egészet tűzálló tálba öntöm, rászórom a maradék sajtot és addig sütöm, amíg a teteje ropogós és aranybarna nem lesz. Olívás-citromos öntettel tálalt salátát (pl rucola) adok még mellé.

(Forrás. a zsuzsi főz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése