Paprikás-magos rúd
Gyorsan elkészíthető sós
ropogtatnivaló, nagy társaságnak érdemes dupla mennyiséget csinálni
belőle.
20 dkg liszt (ebből 1-2 evőkanál a paprika)
12,5 dkg vaj
fél
csomag sütőpor
egy tojás
másfél teáskanál só
fél deci tejföl
7.5 dkg
reszelt sajt
a szóráshoz szezám-és lenmag, esetleg reszelt sajt
A
lisztet a sütőporral elkeverem, hozzáadom a puha vajat, a tojás sárgáját, a
tejfölt, a sajtot, a sót, és kézzel puha tésztává dolgozom össze. Szerintem nem
árthat neki egy-két óra pihenés a hűtőben, de most rögtön folytattam a
munkálatokat.
A tésztát lisztezett munkalapon fél centi vastag lappá nyújtom,
és sütőpapírral bélelt tepsire fektetem. Az egész felületét megkenem enyhén
felvert tojásfehérjével, meghintem a magokkal, majd éles késsel – lehetne
derelyevágóval is, de az enyém muzeális életlen darab – rudakra vágom.
Előmelegített 165 fokos sütőben (légkeveréssel) kb. 20 perc alatt
megsütöm.
Aki nem akar a felvágással pepecselni, pogácsa formában is
kisütheti.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése