Hússal rakott karfiol
Fagyasztható az egész étel, de frissen is készíthető, fagyasztott pörkölt
felhasználásával.
Egy nagy fej karfiol
50 dkg darált hús
15 dkg rizs
egy nagyobb fej hagyma
két gerezd fokhagyma
só, bors
pirospaprika
5 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
Előkészületként a karfiolt a fent leírt módon megfőzöm kis rózsákra szedve,
vagy – mint most – egyszerűen szeletekre vágva. A rizst sós vízben szintén
megfőzöm.
A húsból hosszabb lére hagyott pörköltet készítek: olajon a hagymát
megpárolom, rádobom a húst, fehéredésig pirítom, hozzáadom a fokhagymát, sót,
borsot, paprikázom, vizet öntve hozzá puhára párolom. Miután minden
alkotóelemmel kész vagyok, jöhet az összerakás: a rizst a pörkölthöz keverem.
Kivajazott jénaiba egy sor karfiolt rétegezek, erre jön egy réteg rizses hús,
megint karfiol, megint hús, amíg tart a hozzávalókból. A teteje karfiol legyen.
A legfelső rétegre rákenem a tejfölt, jó gazdagon megszórom sajttal és
előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütöm. Tányéron további tejfölt
kínálok mellé.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése