2012. augusztus 31., péntek

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti


50 dkg darált marhahús
kb 5 dkg húsos szalonna (elmaradhat)
1 nagyobb sárgarépa
kisebb darab zeller vagy egy zellerszár
egy fej hagyma
négy gerezd fokhagyma
2 doboz 40 dekás darabos hámozott paradicsom konzerv
friss rozmaring és bazsalikom
kakukkfű
fahéj
só bors
olívaolaj

A szalonnát kiolvasztom, ha kevés a zsírja, egy-két evőkanál olívaolajat is adok hozzá. Ezen a zsiradékon megpirítom a hagymát, rádobom a lereszelt sárgarépát és zellert. Pár percig pirítom ezt is, majd ráteszem a darált húst és kavargatva morzsalékosra sütöm. Hozzáadom a felaprított fokhagymát, a paradicsomkonzerveket,a bort, sózom borsozom, beleteszem a késhegynyi fahéjat is. Kis lángon 1-1.5 óráig főzöm, a vége felé adom hozzá a felaprított friss zöldfűszereket. A végére sűrű ragut kapok.
A szószt spagettivel, tagliatellével (ezt jobban szeretem) tálalom. Lehet úgy adni, hogy a tálba tett főtt tésztára kanalazzuk a mártást, de szerintem finomabb, ha egy kis serpenyőben egy adagra való ragut felmelegítek, beledobom a tésztát és pár percig erős tűzön kevergetve összemelegítem. Parmezánt adok hozzá.

(Forrás: a zsuzsi főz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése