Sajtos brokkoli-krémleves
70 deka friss brokkoli
1.2 liter húsleves
3 gerezd fokhagyma
5 deka
reszelt edami sajt
8 deka reszelt parmezán
fél deci sör
só,
szerecsendió, tarkabors frissen őrölve
a tálaláshoz pár csepp tejszín és
parmezán
A levest felforralom, beledobom a megtisztított, egészben
hagyott fokhagymát és a rózsáira szedett brokkolit puhára főzöm benne. Leveszem
a tűzről és botmixerrel egyneművé mixelem. Beleteszem a sajtokat, sózom,
borsozom, ízesítem szerecsendióval, majd visszateszem a lángra, beleöntöm a sört
és még egyszer felforralom, hogy a sajt elolvadhasson. Tálalásnál tejszínnel
csepegtetem meg a tetejét és reszelt parmezánnal megszórom. Fokhagymás csigát
adok mellé.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése