SÜLT HÚS FŐZELÉKRE
Hozzávalók:
4-5 szelet sertéscomb, tarja, vagy lapocka2-3 közepes fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
egy zöldpaprika
só, bors,olaj,
egy kiskanál pirospaprika (elmaradhat)
egy kiskanál köménymag
A hússzeleteket forró olajon erős tűzön megkapatom, ha már van színe, rászórom a félfőre vágott hagymákat, a nagyobb darabokra vágott fokhagymát, a kisebb darabokra vágott paprikát, sózom, borsozom ízlés szerint és pár percig így sütögetem. Ha a hagymák kezdenek összeesni, a hússzeleteket megfordítom, így az ízesítők alulra kerülnek a serpenyőben. Rászórom a köményt, a paprikát, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt közepes tűzön rotyogtatom. A vizet apránként elfövi, ekkor mindig pótolom, de már ne lepje el a húst. Ha már félig puha, leveszem a fedőt, erősebb lángnál folytatom a főzést, folyamatosan pótolva a vizet. Attól, hogy párszor elfőzöm a levét, nagyon ízes szaftja lesz. Ha a hús is megpuhult - rendszerint vajpuha lesz - tálalom. Hidegen is finom.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése