2012. augusztus 31., péntek

Sajtos tojáskrém

Sajtos tojáskrém

4-5 főtt tojás
4 db mackósajt
5-6 dkg vaj
tejföl
egy közepes fej lilahagyma
mustár
frissen őrölt feketebors, só

A tojásokat félbevágom, a sárgáját a sajttal, puha vajjal, mustárral és annyi tejföllel dolgozom össze, hogy könnyen kenhető krémet kapjak. (Az állag esetében arra is gondolni kell, hogy a hűtés során a vaj visszadermed, tehát nem baj, ha kicsit hígabb a kence.) Ízesítem borssal, sóval, és hozzákeverem az apróra vágott tojásfehérjét. Fogyasztás előtt behűtöm legalább egy órára, hogy összeérhessenek az ízek.
Ha már eléggé lehűlt, friss péksüteménnyel kínálom. Legutóbb olívás kenyérrel ettük, lehet rákenni, de mi közös tálból mártogatva szoktuk elfogyasztani. Egy baja van: én nem igazán tudom abbahagyni.
(Forrás: a zsuzsi főz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése