Sajtos tojáskrém
4-5 főtt tojás
4 db mackósajt
5-6 dkg vaj
tejföl
egy közepes fej
lilahagyma
mustár
frissen őrölt feketebors, só
A tojásokat
félbevágom, a sárgáját a sajttal, puha vajjal, mustárral és annyi tejföllel
dolgozom össze, hogy könnyen kenhető krémet kapjak. (Az állag esetében arra is
gondolni kell, hogy a hűtés során a vaj visszadermed, tehát nem baj, ha kicsit
hígabb a kence.) Ízesítem borssal, sóval, és hozzákeverem az apróra vágott
tojásfehérjét. Fogyasztás előtt behűtöm legalább egy órára, hogy összeérhessenek
az ízek.
Ha már eléggé lehűlt, friss péksüteménnyel kínálom. Legutóbb olívás
kenyérrel ettük, lehet rákenni, de mi közös tálból mártogatva szoktuk
elfogyasztani. Egy baja van: én nem igazán tudom
abbahagyni.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése