Fetás –cukkinis lepény
1.5 kg cukkini
40 dkg fetasajt
egy tojás
liszt
egy közepes fej
hagyma
3 gerezd fokhagyma
egy csokor petrezselyem
egy csokor
kapor
só, bors
olaj
A cukkinit héjastól durvára reszelem és fél
órára konyharuhára terítve szikkasztom, hogy a leve kicsepegjen. Utána még a két
tenyerem közt ki is nyomkodom.
A kinyomkodott reszelt cukkinit mély tálba
teszem, hozzáadom a felaprított hagymát, fokhagymát, zöldfűszereket, az
elmorzsolt fetát, és a tojással, valamint liszttel olyan sűrűségű masszává
dolgozom össze, mint a tócsni tésztáját.
Sóval,
frissen őrölt borssal ízesítem, majd serpenyőben, forró olajon aranybarnára
sütöm az evőkanállal megformázott lepénykék mindkét oldalát.
Tálalásnál lehet
még tejfölt adni mellé.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése