Kínai kel főzelék
1 kg kínai kel
3 szem közepes krumpli
két gerezd fokhagyma
3 púpos
evőkanál tejföl
2 csapott evőkanál liszt
egy csokor kapor (nálam most
fagyasztott)
só
A kínai kel külső, kevésbé szép leveleit letépem és
kidobom, az alját kb. két centi vastagon levágom. A zöldséget hosszában félbe, a
feleket megint félbe vágom, és a kapott negyedeket felcsíkozom. A kelt lábosba
teszem, felöntöm annyi hideg vízzel, amennyi ellepi, sózom, és felforralom.
Ekkor a főzővizet teljesen leöntöm róla, beleszórom a felkockázott krumplit, a
pár darabba vágott fokhagymát, és annyi hideg vizet öntök alá, amennyi kb. félig
ellepi. Puhára főzöm. A lisztet a tejföllel kikeverem, beleszórom az aprított
kaprot és behabarom vele a kelt. Pár perc alatt összerotyogtatom, hogy kissé
besűrűsödjön, majd dinsztelt hússal tálalom. A sűrítése a benne főtt krumplival
is megoldható liszt helyett. Ezzel a módszerrel fejes salátából is lehet
főzeléket készíteni, nekem az a kedvencem.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése