2012. augusztus 31., péntek

Pórés-sonkás csirkemell

Pórés sonkás csirkemell
50 dkg csirkemell
egy szál póréhagyma
15 dkg nyers füstölt sonka
2 gerezd fokhagyma
só, bors
szerecsendió
3 dl tejszín
5 dkg vaj

A csirkemellet kisebb kockákra vágom, és a felforrósított vajban aranybarnára sütöm, közben sózom, borsozom. A húst kiveszem a serpenyőből és félreteszem, a visszamaradó vajba beledobom a felkarikázott póréhagymát és kis lángon puhára sütöm. Ekkor kerül bele a felcsíkozott sonka, amellyel még pár percig kevergetem. Ezután ráöntöm a tejszínt, sózom, borsozom, szerecsendiót reszelek bele, majd visszateszem a csirkét a serpenyőbe és addig forralom a mártással együtt, amíg az kissé be nem sűrűsödik. Spenótos rizs volt a körete.
A mártást kicsit lehet alakítani mustárral, vagy fél deci fehérborral, esetleg más fűszerezéssel (petrezselyem, olaszos fűszerek, vagy bármi más).
(Forrás: a zsuzsi főz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése