Pórés sonkás csirkemell
50 dkg csirkemell
egy szál póréhagyma
15 dkg nyers füstölt sonka
2
gerezd fokhagyma
só, bors
szerecsendió
3 dl tejszín
5 dkg
vaj
A csirkemellet kisebb kockákra vágom, és a felforrósított vajban
aranybarnára sütöm, közben sózom, borsozom. A húst kiveszem a serpenyőből és
félreteszem, a visszamaradó vajba beledobom a felkarikázott póréhagymát és kis
lángon puhára sütöm. Ekkor kerül bele a felcsíkozott sonka, amellyel még pár
percig kevergetem. Ezután ráöntöm a tejszínt, sózom, borsozom, szerecsendiót
reszelek bele, majd visszateszem a csirkét a serpenyőbe és addig forralom a
mártással együtt, amíg az kissé be nem sűrűsödik. Spenótos rizs volt a
körete.
A mártást kicsit lehet alakítani mustárral, vagy fél deci fehérborral,
esetleg más fűszerezéssel (petrezselyem, olaszos fűszerek, vagy bármi más).
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése