Sajtleves
Hozzávalók:
5 dkg vaj
egy
púpos evőkanál liszt
2-3 gerezd fokhagyma
egy nagyon kis fej hagyma
1,2
liter víz vagy húsleves
só, frissen őrölt bors
reszelt szerecsendió
20
dkg reszelt sajt (vegyesen a legjobb, legyen benne valamilyen karakteres sajt
is, pl parmezán)
2 dl tejszín vagy másfél deci tejföl
A vajon a
lisztet megfuttatom (ne piruljon meg), felöntöm a vízzel. Beledobom az egészben
hagyott hagymát és fokhagymát, sózom, borsozom, hozzáadom a szerecsendiót is, és
ezt a levet kb. negyed óráig főzöm. Utána kidobom belőle a hagymaféléket (meg is
lehet enni), kevés lével elkeverem a tejszínt/tejfölt, és a levesbe öntöm. Adok
hozzá kb. 10 dkg sajtot, ezzel egy-két percig forralom. A maradék sajtból
mindenki szed a tányérjába, erre tálalom a levest. Pirítóssal szoktuk enni,
ilyen zord időben nagyon jó lélekmelegítő
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése