2012. augusztus 31., péntek

Sajtleves

Sajtleves

Hozzávalók:

5 dkg vaj
egy púpos evőkanál liszt
2-3 gerezd fokhagyma
egy nagyon kis fej hagyma
1,2 liter víz vagy húsleves
só, frissen őrölt bors
reszelt szerecsendió
20 dkg reszelt sajt (vegyesen a legjobb, legyen benne valamilyen karakteres sajt is, pl parmezán)
2 dl tejszín vagy másfél deci tejföl

A vajon a lisztet megfuttatom (ne piruljon meg), felöntöm a vízzel. Beledobom az egészben hagyott hagymát és fokhagymát, sózom, borsozom, hozzáadom a szerecsendiót is, és ezt a levet kb. negyed óráig főzöm. Utána kidobom belőle a hagymaféléket (meg is lehet enni), kevés lével elkeverem a tejszínt/tejfölt, és a levesbe öntöm. Adok hozzá kb. 10 dkg sajtot, ezzel egy-két percig forralom. A maradék sajtból mindenki szed a tányérjába, erre tálalom a levest. Pirítóssal szoktuk enni, ilyen zord időben nagyon jó lélekmelegítő

(Forrás: a zsuzsi főz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése