Vajas csirke (murgh makhani)
80 dkg csirkemellfilé
2dl joghurt
egy evőkanál őrölt koriander
2
evőkanál reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma reszelve
egy evőkanál őrölt
római kömény
egy evőkanál chilipor
egy hagyma reszelve
só
A mártáshoz
4 nagy paradicsom vagy 400 grammos hámozott paradicsom konzerv
4 evőkanál
vaj
egy evőkanál őrölt koriander
egy evőkanál tejszín
egy teáskanál
rómaikömény-mag
két evőkanál reszelt gyömbér
egy fej hagyma
só, csipet
cukor
A csirkemellet csíkokra vágom. A joghurtban a receptben következő
hozzávalókat elkeverem, jól beleforgatom a húst és egy éjszakán át a hűtőben
hagyom pácolódni.
Másnap wokban két evőkanál vajat olvasztok és a már
szobahőmérsékletű húst a páccal együtt beleteszem, lefedem, és addig sütöm, amíg
a hús teljesen megpuhul.
Másik serpenyőben felhevítem a maradék vajat,
rádobom a római köményt, a félfőre vágott hagymát. Nagy lángon kb. egy percig
sütöm, hozzáadom a paradicsomot. Sózom, a savasságát csipet cukorral
ellensúlyozom, belekeverem a gyömbért és koriandert, hozzáadom a tejszínt és
addig főzöm, amíg a mártás kissé besűrűsödik, és a vaj kiválik belőle. A mártást
a csirkehúshoz adom és két-három perc alatt összeforralom. Tálalásnál lehet
megszórni friss korianderlevéllel, és rizzsel, naannal kínálni.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése