2012. augusztus 31., péntek

Sült túrótorta


SÜLT TÚRÓTORTA


Hozzávalók:

A tésztához:

  • 38 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 3 tk sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 20 dkg Rama vagy vaj 

A töltelékhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 25 dkg felolvasztott és kihűtött Rama

Elkészítés:

  1. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint, turmixgéppel vagy akár kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.
  3. Amíg a tölteléket elkészítjük, a tésztát hűtőbe tesszük.
  4. A töltelékhez a túrót a cukorral és a tojással jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingport és a felolvasztott majd kihűtött margarint. Alaposan kikeverjük.
  5. A tortaformát kivajazzuk és lisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük.
  6. Elővesszük a tésztát a hűtőből és a háromnegyed részét kerek lappá nyújtjuk és óvatosan a tortaformába rakjuk úgy, hogy legyen pereme is.
  7. Nem baj, ha elszakad, nagyon jól lehet "foltozni", sütés után nem fog látszani.
  8. A tölteléket a tésztára öntjük, és elsimítjuk.
  9. A maradék egynegyed rész tésztát egy nagy lyukú reszelőn a túrókrémre "reszeljük" úgy, hogy mindenhova jusson.
  10. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 60-70 percig sütjük.
  11. A formában hagyjuk kihűlni, majd egy pár órára (legjobb egy egész éjszakára) hűtőbe rakjuk és hidegen tálaljuk.
sütési hőfok:
170°C
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
28 cm

(Forrás: nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése