Gombás sertésszelet
75 dkg sertéscomb
két nagy fej
hagyma
két zöldpaprika
négy gerezd fokhagyma
50 dkg aprószemű
gomba
egy evőkanál mustár
3-4 evőkanál tejföl
egy evőkanál olaj
egy
teáskanál köménymag
2-3 ág rozmaring
2-3 ág kakukkfű
só, bors
A
húst szeletekre vágom, mindkét oldalán sózom, majd a felforrósított olajon
elősütöm. A szeleteket kiveszem az edényből, a helyére beteszem a felaprított
hagymát, zöldpaprikát, fokhagymát, megszórom a köménymaggal és megfonnyasztom.
Ha a hagyma már üveges, ráteszem a hússzeleteket, hozzáadom a kakukkfüvet és a
rozmaringot, borsozom, utánasózom, ha szükséges, aláöntök annyi vizet, amennyi
épp ellepi, és fedő alatt puhára párolom. A párolás közben néha leveszem a
fedőt, elpárologtatom a keletkezett levet, majd újra felöntöm kevés vízzel. Ha a
hús elég puha, hozzáadom a félbe vágott gombafejeket, és tovább főzöm, amíg a
gomba megpuhul. Ekkor beleteszem a mustárt, és a szaftot nagy lángon kicsit
sűrűbbre forralom. Végül belekeverem a tejfölt és pár perc alatt összefőzöm.
Párolt rizzsel tálalom.
Marhahúsból is készíthető.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése